Jablkový koláč je hitom tejto sezóny! Taký fantastický, že jeden kúsok vám nebude stačiť!

Ak sa vo vašej chladničke nachádza 250 g jogurtu a zopár jabĺk, neváhajte a pripravte si tento lahodný jablkový koláč!

Ingrediencie

  • 250 g bieleho jogurtu
  • 150-200 g cukru
  • 2 vajcia
  • 200 g masla
  • 360 g múky
  • ½ čl jedlej sódy
  • 2-3 jablká

Postup

  1. Zmiešajte si vajcia s cukrom. Pridajte jogurt, sódu a opäť premiešajte. Roztopené maslo pridajte do misky k ostatným ingredienciám a znova premiešajte.
  2. Umyte jablká, odstráňte z nich jadierka a nakrájajte na kocky. Tie následne pridajte do cesta. Potom pridáte múku, aby sa vám vytvorilo cesto s hustou krémovou konzistenciou.
  3. Cesto nalejte do vymastenej formy a vložíte do rúry.
  4. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 ° C po dobu 40 minút.
  5. Ak chcete skontrolovať, či je pripravený, pichnite do neho špáradlom. Ak je po vybratí suché, potom je koláč hotový.
  6. Nechajte ho vychladnúť, potom ho nakrájajte a vychutnávajte!

Bonusový recept

Ak máte čas, môžete si tiež prirpaviť koláč z vaflí, orechov a sušienok.

Ingrediencie

  • 1 balenie vaflí alebo vlastnoručne robené domáce vafle
  • 250 g masla
  • 300 g sušienok
  • 250 g orechov
  • 250 g cukru
  • 5 polievkových lyžíc kakaa
  • 250 ml mlieka
  • rum podľa chuti

Dozdobenie

  • 300 g bielej čokolády
  • jahodový sirup

Postup

  1. Uvarte si mlieko cukrom, potom ho odstráňte zo sporáka a pridajte do neho zmäknuté maslo, orechy a 5 lyžíc kakaa.
  2. Následne k nim pridajte aj rozdrvené kúsky sušienok a trochu rumu.
  3. Týmto krémom natrite vafle. Takto pripravený dezert zhora polejte roztopenou čokoládu a dozdobte jahodovým sirupom. Nechajte odstáť v chladničke aspoň na 1 hodinu. Teraz ich môžete nakrájať na ľubovoľné kúsky a servírovať!
Back To Top