Ak sa vo vašej chladničke nachádza 250 g jogurtu a zopár jabĺk, neváhajte a pripravte si tento lahodný jablkový koláč!
Ingrediencie
- 250 g bieleho jogurtu
- 150-200 g cukru
- 2 vajcia
- 200 g masla
- 360 g múky
- ½ čl jedlej sódy
- 2-3 jablká
Postup
- Zmiešajte si vajcia s cukrom. Pridajte jogurt, sódu a opäť premiešajte. Roztopené maslo pridajte do misky k ostatným ingredienciám a znova premiešajte.
- Umyte jablká, odstráňte z nich jadierka a nakrájajte na kocky. Tie následne pridajte do cesta. Potom pridáte múku, aby sa vám vytvorilo cesto s hustou krémovou konzistenciou.
- Cesto nalejte do vymastenej formy a vložíte do rúry.
- Pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 ° C po dobu 40 minút.
- Ak chcete skontrolovať, či je pripravený, pichnite do neho špáradlom. Ak je po vybratí suché, potom je koláč hotový.
- Nechajte ho vychladnúť, potom ho nakrájajte a vychutnávajte!
Bonusový recept
Ak máte čas, môžete si tiež prirpaviť koláč z vaflí, orechov a sušienok.
Ingrediencie
- 1 balenie vaflí alebo vlastnoručne robené domáce vafle
- 250 g masla
- 300 g sušienok
- 250 g orechov
- 250 g cukru
- 5 polievkových lyžíc kakaa
- 250 ml mlieka
- rum podľa chuti
Dozdobenie
- 300 g bielej čokolády
- jahodový sirup
Postup
- Uvarte si mlieko cukrom, potom ho odstráňte zo sporáka a pridajte do neho zmäknuté maslo, orechy a 5 lyžíc kakaa.
- Následne k nim pridajte aj rozdrvené kúsky sušienok a trochu rumu.
- Týmto krémom natrite vafle. Takto pripravený dezert zhora polejte roztopenou čokoládu a dozdobte jahodovým sirupom. Nechajte odstáť v chladničke aspoň na 1 hodinu. Teraz ich môžete nakrájať na ľubovoľné kúsky a servírovať!