Pripravte si chutný recept, kde využijete čerstvú sezónnu zeleninu. Vyskúšajte a neoľutujete!
Na prípravu potrebujete:
- 2 ks cukety
- 500 g mletého mäsa
- 4 paradajky
- 150 ml kyslej smotany
- 100 g syra
- cesnak podľa chuti
- soľ, korenie, bylinky
- 1 cibuľa
- 50 ml
Postup
Je lepšie zvoliť mladú cuketu, nie najväčšiu.
Paradajky a cuketu nakrájajte na plátky.
Mleté mäso dochuťte soľou, korením podľa svojej chuti a stále môžete potrieť trochou syra. Pridajte nasekané bylinky a cesnak.
Z mletého mäsa vyformujte malé guľky.
K cukete priložte mäsovú guľku, paradajku, opäť cuketu a takto pokračujte, až kým nezaplníte celú formu na pečenie.
Nastrúhaný syr zmiešajte s vodou, soľou a korením, kyslou smotanou, korením a bylinkami.
Touto zmesou polejte cukety.
Pekáč vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte približne 50 minút.
Vrch posypte strúhaným syrom a vložte to do rúry na ďalších 15 minút.
Môžete to konzumovať takto samostatne alebo spolu s rôznymi prílohami. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: souspark.ru