Recept: Návod na prípravu lahodného kysnutého cesta

Dnes nájdete veľa receptov, ako pripraviť kysnuté cesto len za 5 minút. Ponúkame vám najjednoduchší, najrýchlejší a čo je najdôležitejšie,  veľmi chutný recept na cesto. Ďalším plusom receptu je, že hotové cesto je možné skladovať dlho – až tri dni v chladničke. Môžete ho dokonca aj zamraziť a vôbec nestratí na svojich kvalitách.

person holding dough on white tableunsplash

Na prípravu potrebujete

  • 500 ml mlieka
  • 700 g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 2 pl cukru
  • ½ čl soli
  • 2 pl rastlinného oleja

Postup

Použite hlbokú nádobu a preosejte do nej 540 g múky. Múku zmiešajte s cukrom, soľou a droždím. Mlieko trochu zahrejte a pridajte k múke. Premiešajte a pridajte rastlinný olej. Následne dosypte zvyšok múky a vypracujte si cesto, ktoré bude jemné a lepivé – nemusíte pridávať viac múky.

Teraz si vezmite dve igelitové vrecúška. Budete ich potrebovať na vloženie cesta do chladničky. Ruky si vymastite olejom, cesto rozdeľte na dve časti a vložte do vrecúšok. Cesto by malo ležať v chladničke minimálne 2 hodiny. Čím viac, tým lepšie, počas tejto doby bude ešte viac nadýchané.

Z cesta si môžete pripraviť čokoľvek – od buchiet, koláčov s rôznymi plnkami, až po pizzu či langoše.

 

Zdroj: povarlol.com

Back To Top