Recept: Ako urobiť z obyčajnej papriky skvelé predjedlo s lahodnou plnkou? – TOTO MA NAUČILA BABKA

Sladká paprika je skvelou ingredienciou v kombinácii s vajíčkami, syrom, mäsom ale aj mnohými inými produktmi. Vďaka nej si môžete pripraviť originálne a chutné predjedlo, ktoré osloví nejedného člena vašej rodiny.

Čo na to potrebujete?

  • 3 ks sladkej papriky
  • 5 vajec
  • 200 g syru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 5 pl majonézy
  • Soľ, korenie
  • Čerstvý kôpor – voliteľné

Postup

Uvarte vajíčka, nechajte ich vychladnúť, zbavte sa škrupiny a nastrúhajte ich na hrubšie kúsky.

Syr nastrúhajte na strúhadle a zmiešajte ho s vajíčkami.

Cesnak a kôpor nasekajte nadrobno, pridajte to k syru, dochuťte s majonézou a dôkladne premiešajte.

Osoľte a okoreňte podľa chuti.

Papriky umyte, rozrežte na 2 polovicu a dôkladne osušte papierovými utierkami, aby sa odstránila prebytočná vlhkosť.

Do vnútra naneste plnku a každú časť papriky nakrájajte ešte na štvrtiny.

Servírovaciu misu pokryte šalátovými listami a naukladajte na ne pripravené kúsky papriky. Pred podávaním to môžete vložiť na pár minút do chladničky.

Plnené papriky sa skvelo hodia k špízom, k akémukoľvek mäsu alebo rybám pečeným v rúre.

Zdroj: souspark.ru