Tento jemný krémovo-jogurtový koláč vás ohromí ľahkou textúrou, lahodnou chuťou a príjemnou kyslosťou.
Potrebujete
- 400 g bieleho jogurtu
- 4 vajcia
- 100 g cukru (5 pl)
- 50 g kukuričného škrobu
- 1 čl prášku do pečiva
- Práškový cukor na ozdobu
Postup
Oddeľte žĺtky od bielkov. Pridajte cukor do žĺtkov, premiešajte, kým sa nerozpustí. Následne pridajte škrob, prášok do pečiva a vymiešajte dohladka.
Bielka vyšľahajte do hustej peny. Do žĺtkovej zmesi pomaly vmiešajte bielka, ktoré následne opatrne vareškou zhora nadol. Pridajte jogurt a opäť premiešajte.
Toto „cesto“ prelejte do formy vystlanej papierom na pečenie alebo vymastenej olejom prípadne maslom. Pečte 50 minút na 170 stupňoch.
Pred podávaním ozdobte práškovým cukrom alebo bobuľovitým ovocím.
Zdroj: cpykami.ru