Minimum ingrediencií, úžasná vôňa a chuť! Vyskúšajte tento recept na jablkové buchty

Tento recept na voňavé, chutné jablkové koláče sa vám vždy podarí a potešíte nim celú vašu rodinu.

Ingrediencie

  • 2 jablká
  • 550 g múky
  • 2 vajíčka
  • 3 PL cukru
  • Štipka soli
  • 8 g droždia
  • 1 PL rastlinného oleja

Postup

Z jabĺk vykrojte jadierka, nakrájame ich na kúsky, vložte do mixéra, pridajte vajcia a zmes vymixujte na pyré.

Múku preosejte, pridajte k nej cukor, soľ, sušené droždie, dobre premiešajte a pridajte pyré.

Vymieste si mäkké cesto, do ktorého prilejte rastlinný olej a znovu ho dôkladne premieste.

Cesto prikryte utierkou a nechajte ho 1 hodinu vykysnúť na teplom mieste.

Plech alebo formu na pečenie vysteľte papierom na pečenie alebo vymastite rastlinným olejom.

Cesto rozdeľte na porcie, vyformujte ho do guľôčok a poukladajte ich na plech. Zakryte utierkou a nechajte pôsobiť 40 minút. pre

Predhrejte rúru na  180 stupňov, pečte približne 25 minút.

2 lyžice cukru zmiešajte s lyžicou vody a touto zmesou potrite upečené koláče.

Tip: Ak chcete, zmeňte plnku do buchiet – napríklad mak, škorica s cukrom, orechy sú dobre kombinovateľné s jablkovou príchuťou.

 

Zdroj: souspark.ru 

Back To Top