Chutná pizza vyrobená z tekvicového cesta s voňavou a korenistou náplňou, na ktorú môžete dať, po čom vaše srdce túži.
Ingrediencie na cesto
- 400-450 g tekvice
- 1 vajce
- 4-5 PL múky
- 1 PL smotany
Ingrediencie na plnku
- 80 g salámy alebo šunky, prípadne údeného či mletého mäsa
- 1/3 cibule
- Bazalka
- 1 strúčik cesnaku
- 80 g syru
Postup
Tekvicu si nastrúhajte na strúhadle, osoľte a nechajte 10 minút odstáť, aby pustila šťavu.
Zmes následne zbavte tejto šťavy, zmiešajte ju s múkou, vajíčkom a kyslou smotanou, až kým nenadobudnete jednotnú konzistenciu.
Do panvice si nalejte rastlinný olej a vložte do nej nastrúhanú tekvicu, zakryte pokrievkou a nechajte „piecť“ 10 minút na miernom ohni.
Paradajky a salámu nakrájajte na plátky, cesnak prelisujte a bazalku nasekajte nadrobno.
Tip: Môžete pridať rôzne druhy korenia a bylinky podľa vášho vkusu.
Tekvicovú placku otočte, pridajte nasekaný cesnak, posypte polovicou syra, naukladajte plátky salámy a paradajok a posypte zvyškom strúhaného syra.
Pod palacinku nalejte trochu vody, aby sa na panvici vytvoril parný efekt a pizza nebola príliš vysušená. Nechajte piecť ďalších 5 minút.
Tip: V zásade to môžete urobiť aj v rúre – formu vymastíte olejom a rozmiestnite tam tekvicové cesto a plnku. Pečte asi 15 minút na 180 stupňoch.
Zdroj: souspark.ru