Tip na recept: Zdravá tekvicová pizza – Lepšiu zdravú pizzu nenájdete

Chutná pizza vyrobená z tekvicového cesta s voňavou a korenistou náplňou, na ktorú môžete dať, po čom vaše srdce túži.

Ingrediencie na cesto

  • 400-450 g tekvice
  • 1 vajce
  • 4-5 PL múky
  • 1 PL smotany

Ingrediencie na plnku

  • 80 g salámy alebo šunky, prípadne údeného či mletého mäsa
  • 1/3 cibule
  • Bazalka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 80 g syru

Postup

Tekvicu si nastrúhajte na strúhadle, osoľte a nechajte 10 minút odstáť, aby pustila šťavu.

Zmes následne zbavte tejto šťavy, zmiešajte ju s múkou, vajíčkom a kyslou smotanou, až kým nenadobudnete jednotnú konzistenciu.

Do panvice si nalejte rastlinný olej a vložte do nej nastrúhanú tekvicu, zakryte pokrievkou a nechajte „piecť“ 10 minút na miernom ohni.

Paradajky a salámu nakrájajte na plátky, cesnak prelisujte a bazalku nasekajte nadrobno.

Tip: Môžete pridať rôzne druhy korenia a bylinky podľa vášho vkusu.

Tekvicovú placku otočte, pridajte nasekaný cesnak, posypte polovicou syra, naukladajte plátky salámy a paradajok a posypte zvyškom strúhaného syra.

Pod palacinku nalejte trochu vody, aby sa na panvici vytvoril parný efekt a pizza nebola príliš vysušená. Nechajte piecť ďalších 5 minút.

Tip: V zásade to môžete urobiť aj v rúre – formu vymastíte olejom a rozmiestnite tam tekvicové cesto a plnku. Pečte asi 15 minút na 180 stupňoch.

 

Zdroj: souspark.ru

Back To Top