Baklažán s fazuľou – vynikajúca kombinácia na prípravu rôznych pokrmov

Pripravte si chutný zaváraný šalát, ktorý môžete použiť kedykoľvek a v akomkoľvek ročnom období.

Na prípravu potrebujete:

  • 300 g fazule
  • 2 cibule
  • 1 kg baklažánu
  • 500 g sladkej papriky
  • 500 g paradajok
  • 1 pl soli
  • 3 pl cukru
  • 2 pl 9% octu
  • 2 pl rastlinného oleja

Postup

Vezmite si ľubovoľnú fazuľu podľa vašich preferencií a uvarte ju do mäkka. Väčšina druhov fazule sa varí asi 1 hodinu.

Baklažány, papriky a cibuľu nakrájajte na kúsky, ako sa vám páči.

Zeleninu vložte do ďalšieho hrnca, položte na sporák a nechajte povariť – 20 minút od momentu vretia.

Zmiešajte zeleninu a fazuľu, polejte rastlinným olejom a priveďte do varu. Znížte teplotu a varte  ešte 10 minút.

Prilejte ocot, premiešajte a povarte niekoľko minút.

Šalát rozmiestnite do sterilizovaných nádob, utiahnite viečka, pretočte dnom nahor a zabaľte do utierok, kým nevychladnú.

Odporúčané skladovanie: pivnica alebo špajza.

Podávajte v studenom stave ako šalát, alebo teplom ako zeleninové lečo s fazuľou.

 

Zdroj: souspark.ru