Pripravte si chutný zaváraný šalát, ktorý môžete použiť kedykoľvek a v akomkoľvek ročnom období.
Na prípravu potrebujete:
- 300 g fazule
- 2 cibule
- 1 kg baklažánu
- 500 g sladkej papriky
- 500 g paradajok
- 1 pl soli
- 3 pl cukru
- 2 pl 9% octu
- 2 pl rastlinného oleja
Postup
Vezmite si ľubovoľnú fazuľu podľa vašich preferencií a uvarte ju do mäkka. Väčšina druhov fazule sa varí asi 1 hodinu.
Baklažány, papriky a cibuľu nakrájajte na kúsky, ako sa vám páči.
Zeleninu vložte do ďalšieho hrnca, položte na sporák a nechajte povariť – 20 minút od momentu vretia.
Zmiešajte zeleninu a fazuľu, polejte rastlinným olejom a priveďte do varu. Znížte teplotu a varte ešte 10 minút.
Prilejte ocot, premiešajte a povarte niekoľko minút.
Šalát rozmiestnite do sterilizovaných nádob, utiahnite viečka, pretočte dnom nahor a zabaľte do utierok, kým nevychladnú.
Odporúčané skladovanie: pivnica alebo špajza.
Podávajte v studenom stave ako šalát, alebo teplom ako zeleninové lečo s fazuľou.
Zdroj: souspark.ru