Citrónový dezert na piškóte s mascarpone. Podľa tradičného receptu z Poľska. Bude zaručene chutiť

Piškóta:
4 veľké vajcia
4 lyžice hladkej múky
2 lyžice zemiakového škrobu
1 lyžica kakaa
5 lyžíc cukru
0,5 lyžičky prášku na pečenie
1 lyžička vanilinového cukru
štipka soli

Bielka vyšľaháme so štipkou soli, pridáme cukor a vanilinový cukor. Do masy pridávame postupne po jednom bielku, preosiatu múku s práškom na pečenie, škrobom a kakaom. Všetko vymiešame a nalejeme do formy o priemere 28 cm vyloženej papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov okolo 10-12 minút. Vychladnutú piškótu prekrojíme na 2 časti a pohárom, v ktorom budeme dezert podávať vykrajujeme z piškóty krúžky.

Masa z mascarpone:
250 g mascarpone
200 ml smotany na šľahanie
2 lyžičky vanilinového cukru

Smotanu vyšľaháme s cukrom, pridáme mascarpone a poriadne vymiešame.

Masa citrónová:
3 poháre vody
šťava z 3 citrónov spolu s nastrúhanou kôrou
¾ pohára cukru
2 vanilkové pudingy

Dve poháre vody uvaríme s cukrom a citrónovou šťavou a kôrou. Jeden pohár vody rozmiešame s pudingom a vlejeme ho do vody s citrónovou šťavou. Uvarený puding necháme vychladnúť.

POSTUP:

V pohári ukladáme na striedačku masu citrónovú, vykrojenú piškótu a masu z mascarpone. Dezert možno pripraviť aj vo forme koláčikov, kedy medzi 2 piškóty ukladáme masu citrónovu a mascarpone.

Zdroj: takprosto.cc

 

 

Back To Top