Nepečené torty sú veľmi obľúbené pre svoju jednoduchú prípravu a tiež časovú nenáročnosť. Preto takých receptov nie je nikdy dosť a tu máte hneď ďalšie! Oslaďte si jarné teplé dni týmto višňovým koláčom.
zloženie cesta
- 300 g sušienok
- 200 g rozpusteného masla
- 2 lyžice cukru
- 1 vanilkový cukor
Zloženie tvarohové vrstvy
- 500 g čerstvého tvarohu
- 400 g tekutej šľahačky
- 1 vanilkový cukor
- 4 lyžice cukru
- 2 balenia priehľadných želatínových plátov
- 2 balenia ovocnej želatíny
- višne
Príprava
Sušienky si nadrvte a zmiešajte s maslom a cukrom. Túto zmes utlačte do dna formy a nechajte odpočívať v chladničke. Pripravte priehľadnou želatínu podľa návodu na obale. Zmiešajte tvaroh a cukry, pridajte želatínu a šľahačku. Túto zmes navrstvíme na pripravené cesto a na povrch vyskladajte višne. Zalejte je ovocnou želatínou a nechajte tortu stuhnúť v chladničke po dobu najmenej 3 hodín.
zdroj. takprosto.cc