Cviklovo zemiakový šalát, ktorý je extrémne chutný a dokonalo sa po ňom chudne. Milujú ho aj deti

Šalát vinegret pozná takmer každá gazdinka ruskej domácnosti. Pri výbere ingrediencií je všetko jasné: zemiaky, repa, mrkva, cibuľa a hrášok. Názory sa menia v prípade kyslých uhoriek, tie sa často nahrádzajú aj kyslou kapustou. Ak sa stane, že nebudete mať doma hrášok, pokojne ho môžete vymeniť za fazuľu alebo kukuricu z konzervy. Výsledok poteší nielen vás, ale aj celú vašu rodinu.

Быстрый винегрет

Bežná príprava šalátu však trvá pomerne dlho, keďže už len samotnú repu je nutné nechať variť približne 1 hodinu. My vám ponúkame rýchlejšiu formu prípravy, v ktorej si zeleninu uvaríte v priebehu 3 minút a počas toho si stihnete narezať zvyšné ingrediencie.

Potrebujete

  • 1-2 ks cvikly
  • 3 ks zemiakov
  • 3 ks kyslých uhoriek
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 cibuľa
  • 300 g hrášku
  • 3 pl slnečnicového oleja
  • 150 ml vody
  • Soľ
  • Čierne korenie

Postup

  1. Cviklu, zemiaky a mrkvu si očistite a narežte na kocky.

быстрый винегрет

  1. Červenú repu následne vložte do hrnca, rovnomerne ju zarovnajte, polejte trochou oleja a premiešajte. Toto je prvá vrstva.

приготовить быстрый винегрет

  1. Druhá vrstva pozostáva zo surovej mrkvy. Tretiu zakončujú kocky zemiakov.
  2. Teraz do hrnca prilejte vodu. Zakryte ho alobalovou fóliou a následne aj pokrievkou, aby ste zaistili kompletnú vzduchotesnosť.
  3. Plameň zapnite na maximum. V momente, keď začne voda vrieť, počkajte presne 3 minúty. Oheň vypnite a obsah hrnca nechajte vyhladiť pod uzatvorenou pokrievkou.

рубленые овощи

  1. Teraz si nakrájajte cibuľu a nakladané uhorky, otvorte si plechovku konzervovaného hrášku, a zbavte ho tekutiny.

рубленая свекла

  1. Všetky ingrediencie zmiešajte dokopy, ochuťte soľou, čiernym korením a cukrom. Prajeme vám dobrú chuť!

как приготовить быстро винегрет

 

zdroj:sovkusom.ru