Šišky ako remeň. Sú skvelé aj niekoľko dní po príprave a vôbec sa nedajú pokaziť

pečenie šišiek je pre mnohých zložité. Ako ich upiecť aby sa vytvoril biely pásik, ako postupovať aby sa príliš neupiekli a mnoho ďalších otázok. Tento recept je overený, nedá sa pokaziť a chutí vynikajúco!

Prísady:

  • ½ kg hladkej múky
  • 3 dl mlieka
  • 5 dkg cukru
  • 5 dkg droždia
  • 6 žĺtok
  • štipka soli
  • 1 pl rumu

Príprava:

Z mlieka, 1 čl cukru a droždia pripravíme kvások. Ja to dávam do miesiča a ešte rukou premiesim. Necháme na teplom mieste nakysnúť, ja zapínam rúru na nízku teplotu a položím cesto blízko nej. 1 hodinu necháme kysnúť.

Po nakysnutí vyleje cesto na dosku, jemne premiesime a vyvaľkáme na 1,5 cm hrúbku. Na doske necháme ešte kysnúť asi 15 minút. Pomocou pohára vykrajujeme šišky, ja som zvykla prstom urobiť na každú dierku.

Pečieme na horúcom oleji prikryté pokrievkou, po obrátení už bez pokrievky.

Mne vyšlo z tejto dávky 20 ks, ale záleží aj na tom aké veľké vykrajujete.