Toto je nový spôsob pestovania mrkvy. Záhradkár nám povedal tajný trik a budete ju mať na kilogramy

Šťavnatá mrkva, rýchly rast výhonkov, bez potreby prerieďovania hriadok – to všetko sa dá, ak namiesto zaužívanej metódy siatia použijete škrobové lepidlo.

V prípravnej fáze budete potrebovať:

  • 2 l vody
  • 3 polievkové lyžice škrobu
  • lievik
  • 2-litrová plastová fľaša
  • 2 polievkové lyžice semiačok mrkvy

V miske si zmiešajte 3 lyžice škrobu s vodou izbovej teploty. Túto tekutinu následne nalejte do hrnca s prevarenou vodou a nechajte ju povariť za stáleho miešania, kým sa hrudky úplne nerozpustia. Hotová pasta by mala voľne padať z lyžice.

 

Po ochladení pastu prelejte do fľaše. Pomocou lievika nasypte do fľaše semienka mrkvy. Na 1 liter pasty potrebujete 1 polievkovú lyžicu semienok (V tomto prípade máme 2 litre pasty a 2 lyžice semienok).

Nastal čas pripraviť si hriadky. Najskôr si ich polejte.

Úloha je jednoduchá: obsah fľaše musíte rovnomerne naliať pozdĺž hriadky. Frekvencia výsadby mrkvy bude závisieť od rýchlosti zavlažovania a hrúbky prúdu.

 

Najjednoduchším spôsobom je naliať pastu do určitých oblastí v menšom množstve. Priesvitná tekutina umožňuje mať dobrý prehľad o tom, kde sa semená nachádzajú a aká je približná vzdialenosť medzi nimi.

V prípade, že fľašu postavíte a použijete až po istom čase, nezabudnite ju pretrepať. Po tom, ako nanesiete pastu na všetky hriadky, posypte semienka zeminou.

Dodatočným bonusom pre semená s touto metódou výsadby je vytvorenie špeciálnej mikroklímy. Na rozdiel od obyčajnej vody, pasta nevyschne tak rýchlo, tým pádom poskytne semenám nielen dostatočné zavlhčenie, ale aj konštantnú vlhkosť. Prvé klíčky mrkvy sa tak objavia omnoho skôr.

zdroj:sovkusom.ru

Back To Top