Božský perník s piškótami a jahodovým pudingom. V jednej miske všetko zmiešam a len navrstvým. DOKONALÉ

Cesto:


2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček polohrubej múky
1,5 hrnčeka cukru
2 PL kakao
1 čokoládový puding prášok
1 vanilka
1 prášok do perníka
1 prášok do pečiva
1 ČL mletej škorice
2 hrnčeky mlieka
1 hrnček oleja
2 vajíčka
4 PL rumu


Ďalej budeme potrebovať:
1 balík detské piškóty, džem, jahody,jahodový puding, cukor
Postup:
V jednej miske zmiešame všetky sypké suroviny , v druhej rozšľaháme všetky tekuté suroviny a vlejeme do sypkých surovín


Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Okrúhle detské piškóty pospájame lekvárom a poukladáme na cesto na plechu, ponoríme ich.Pečieme na 180°asi 40 minút. Po 20 minútach prikryjeme vrch papierom, aby nám piškóty nezhoreli. Do cesta môžeme pridať aj nasekané orechy, hrozienka…


Vychladnuté cesto potrieme lekvárom, uložíme jahody, ktoré rozpolíme a polejeme pudingom, ktorý si uvaríme zo šťavy z jahôd, cukru a jahodového pudingu. Natrieme na jahody na múčniku.Vrch bude tvoriť jahodová šľahačka, v ktorej rozmixujete jahody, alebo pridáte 5 kvapiek potravinového farbiva…

zdroj: Milka Raganova

Back To Top