Naledujúci recept sa bude páčiť hlavne tým, ktorí majú radi sladkosti, ale nechcú stráviť celé dni pri šporáku. Dokonalosť tomuto zákusku dodáva lahodný varený kokosový krém. Pripravujem ho často lebo je nepečený a napriek tomu chutí najlepšie.
Prísady na cesto:
- 500 g sušienok
- 5 Pl kakaa, 3 Pl marhuľového džemu
- 1 čl rumovej arómy
- 50 g masla
- 5 Pl práškového cukru
- 300 ml mlieka
Prísady na kokosový krém:
- 300 ml mlieka
- 3 Pl hladkej múky
- 1 čl vanilkovej arómy
- 5 Pl práškového cukru
- 50 g masla
- 150 g strúhaného kokosu
Prísady na čokoládovú polevu:
- 100 g čokolády
- 1 čl oleja
Príprava:
Najprv si pripravíme krém. Mlieko rozmiešáme s múkou, pridáme polovicu kokosovej múčky a pomaly varíme na miernom ohni za stálého miešania, kým nezhustne. Necháme vychladnúť a primiešáme cukor a vanilkovú aromu. Zvyšný kokos vymiešame s maslom a pridáme do uvareného krému.
Cesto si pripravíme tak, že všetky suroviny zmiešame, mlieko pridávame opatrne a dáme len toľko aby sme dostali pevné tvarovateľné cesto. Rozdelíme si cesto na 4 rovnaké časti a vyváľkame z nich na pocukrovanej doske pláty o rozmere 25×30
Prvý plát položíme na tácku vyloženú pečiacim papierom a natrieme krémom.Znovu plát a znovu krém. Takto vrstvíme kým nepoužijeme všetky pláty. Posledná vrstva musí byť z cesta. Polejeme ju roztopenou čokoládou.
Vložíme ju na pár hodín do chladničky a môžeme podávať. Dobrú chuť!