Takto zdobíme vajíčka už 20 rokov a krajší spôsob nepoznáme. SÚ AKO Z OBRÁZKU A VYDRŽIA DLHO

Existuje veľa rôznych spôsobov, ako namaľovať veľkonočné vajíčka, ale väčšina z nich je časovo náročná a neraz si pri tom zašpiníme ruky. Dekupáž je veľmi jednoduchý spôsob, ktorý vám umožní zafarbiť vajíčka aj bez farieb.

Proces zdobenia vajec týmto spôsobom je veľmi jednoduchý a zaujímavý, preto do toho môžete zapojiť aj svoje ratolesti. Budete potrebovať farebné servítky, bielko z jedného surového vajca a štetec.

Na začiatok odstráňte kus bielej časti servítky a nechajte si iba farebnú vrstvu. Na dekoráciu vajíčok sa snažte zvoliť hrubšie servítky. Opatrne si zo servítky vystrihnite tie vzory a časti, ktoré chcete použiť na ozdobenie vajíčok. Na Veľkú noc sú najvhodnejšie žiarivé jarné kvety, motýle a vtáčiky.

Obrázok priložte k uvarenému vajíčku natvrdo a prilepte ho pomocou štetca namočeného do vaječného bielka. Pokračujte v zdobení vajíčka podľa tejto schémy, až kým celú škrupinu nepokryjete požadovanými vzormi. Ak ešte stále máte neoblepené časti, opatrne ich prikryte malými časťami servítky a potierajte ich vaječným bielkom.

Týmto spôsobom môžete ľahko „vymaľovať“ veľké množstvo vajíčok bez toho, aby ste pri tom museli tráviť veľa času a úsilia.

Podrobné pokyny na zdobenie veľkonočných vajíčok pomocou tejto techniky nájdete v nižšie uvedenom videu:

 

Youtube | В Стране чудес

 

Back To Top