Vyrobte si domáce dezinfekčné utierky v pohodlí vášho domova a viete ich použiť na skoro všetko

Karanténa zavedená v mnohých krajinách sveta významne ovplyvnila bežný život ich obyvateľov. Táto situácia sa dotkla nejedného človeka na tejto planéte. V mnohých lekárňach je ťažké nájsť aj obyčajnú najbežnejšiu vatu a gázu, nehovoriac o dezinfekčných géloch, sprejoch alebo antibakteriálnych obrúskoch. Radíme vám, aby ste sa vyzbrojili nasledujúcim trikom aj do budúcnosti

Ako si vyrobiť antiseptické obrúsky

домашний антисептик

Na výrobu takýchto obrúskov budete potrebovať 340 g vody, kotúč papierových utierok, 70 ml alkoholu a tekuté mydlo. Namiesto mydla môžete použiť akýkoľvek esenciálny olej.

Je dôležité použiť papierové utierky s hrubšou štruktúrou. V takomto prípade sa počas vyberania z nádoby nepotrhajú.

салфетки для рук

Najskôr si nájdite nádobu či už z plastu alebo iného materiálu, do ktorej sa kotúč papierových utierok bez problémov vojde.

Rozrežte kotúč na polovicu tak, aby zapadol do nádoby na základe výšky aj šírky.  do výšky. V ďalšej nádobe si zmiešajte vodu s alkoholom.

антисептические салфетки

k tejto zmesi pridajte približne 1 lyžičku mydla alebo 10 – 15 kvapiek esenciálneho oleja. Zmiešajte všetky ingrediencie, vytvorenú tekutinu nalejte na rolku.

Antiseptický roztok by mal preniknúť do všetkých strán kotúča. Teraz opatrne vytiahnite rolku zo stredu tak, aby ste z nej mohli bez problémov vyberať dezinfekčné obrúsky.

спиртовые салфетки

V prípade, že by ste obrúsky prestali používať, alkohol z nich môže vyprchať. Z tohto dôvodu je dobré, ak si nádobu zakryjete vekom. Takéto domáce antiseptikum možno umiestniť dokonca aj v kancelárii.

Okrem čistenia vlastných rúk sa hodia aj pri upratovaní. Vďaka obsahu alkoholu si vedia dobre poradiť s mastnotou na povrchu. Môžete nimi poutierať kuchynský stôl, linku a podobne.

вытирает руки салфеткой

Aké opatrenia prijímate vy a vaša rodina počas tohto zložitého obdobia? Buďte zdraví a ostražití, pretože aj od toho bude závisieť vaše zdravie!

 

zdroj:sovkusom.ru 

Back To Top