Kura zapečené v jedlom tanieriku, ktorý môžete zjesť. Všetko je veľmi chrumkavé a viete si recept upraviť podľa seba

Kura zapečené v jedlom tanieriku

Jedlo vyzerá krásne a esteticky – možno ho smelo podávať počas sviatkov aj v bežných dňoch. Vznikne tenká pizza s porciou jemného a lahodného kuriatka. Dokonca aj citrón je ako z grilu.

Ingrediencie:

  • Kuracie stehná — 4 ks (770 g)
  • Citrón — 0,25 ks
  • Sušená bazalka — 1 polievková lyžica
  • Cesnak — 6 strúčikov
  • Nahrubo namletá soľ — 1 – 1,5 čajovej lyžičky
  • Korenie — 0,5 čajovej lyžičky
  • Olivový olej — 4 polievkové lyžice
  • Cesto (200 g) — možno použiť ľubovoľné, mala som lístkové.

Postup:

 

  1. Najprv si pripravíme marinádu na kura: cesnak pokrájame a zmiešame s bazalkou, soľou, korením, nalejeme olej. Ak máme mažiar, ingrediencie rozdrvíme a zmiešame v ňom.
  2. Umyjeme stehná, osušíme ich a potrieme ich zo všetkých strán pripravenou zmesou. Na tenko rozvaľkáme cesto a vložíme ho do okrúhlej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Dno neprepichujeme, aby šťava nevytekala a neprihorela!
  3. Položíme kuracie kúsky na cesto a pomedzi mäso poukladáme polkruhy citróna.
  4. Okraje cesta zahneme a potrieme maslom.
  5. Necháme piecť približne 45 – 50 minút pri teplote 180 °C. Počas pečenia som z dna zbierala vytečenú šťavu a polievala som ňou na vrchu mäso.
  6. Necháme postáť vo vypnutej rúre. Ak máte v rúre funkciu „gril“, možno ju pred koncom vypnúť.

Postrehy tých, čo pripravili

Morskaya — „Skvelé, vynikajúce!!! (Robila som to s kuracími prsiami).“

Naďa — „Veľmi chutné. Použila som kysnuté cesto, lístkové mi nevyhovuje.“

Julka Vladimirovna — „Vynikajúce, všetkým odporúčam! Robila som to so spodnými kuracími stehnami“                                

Kontik — „Veľmi chutné. Určite to ešte uvarím.“

Morskaya — „Chcela som to pripraviť so stehnami, ale prvé mi pod ruku prišli prsia :D“

аполинария2003 — „Kura je veľmi chutné, podarilo sa. Ďakujem za recept. Cesto som urobila ako na koláč.“

Zdroj: gotovim-doma.ru