Cviklové šaláty sa väčšinou pripravujú z rýb. Chcem vám ponúknuť jeden z najobľúbenejších receptov na mäsový šalát s cviklou. Ukazuje sa to veľmi chutné, v procese varenia nie je nič zložité.
Ingrediencie:
- repa varená alebo pečená, 1 kus
- varené hovädzie mäso, 600 – 700 g
- cibuľa, 1 ks
- hrášok, 1 plechovka
- nakladané uhorky, 4 kusy;
- majonéza, soľ, korenie
Na marinádu potrebujete:
- 3 PL octu
- 100 ml vody
- 1 ČL cukru
Postup
Cibuľu nakrájajte na tenké polovičné kolieska a marinujte ju v marináde zmiešaním všetkých ingrediencií).
Tip: vezmite si ľubovoľnú cibuľu, ale s červenou bude šalát omnoho chutnejší
Mäso, cviklu a uhorky nakrájajte na pásiky.
Z cibule vytlačte marinádu a zmiešajte všetky produkty.
Podľa chuti pridajte majonézu a ochutnajte. Ak je to potrebné, šalát dosoľte.
Pri podávaní posypte nadrobno nakrájanou zelenou cibuľkou, pripadne obľúbenými čerstvými bylinkami.
Zdroj: souspark.ru