Tieto chutné buchtičky nikto neodmietne. Potrebujete na to len minimum ingrediencií, no výsledok poteší všetky vaše chuťové bunky!
Ingrediencie
- 250 g múky
- 1 bielok
- 1 pl masla
- 2,5 pl rastlinného oleja
- 170 ml mlieka
- 30 g cukru
- 8 g sušeného droždia
- Plnka – 1 čl na jednu buchtu (džem, puding alebo krém)
Postup
V teplom mlieku rozpustite cukor, droždie, maslo a rastlinný olej. Pridajte bielok a premiešajte. Prisypte preosiatu múku a vymieste hladké cesto. Zakryte ho potravinovou fóliou a nechajte 40 minút na teplom mieste podkysnúť.
Rozvaľkajte ho do okrúhleho tvaru a nakrájajte na dlhé kusy široké 2-3 cm.
Dlhý pásik cesta zatočte do slimáka, okraj zospodu pritlačte.
Plech vysteľte papierom na pečenie. Do stredu každej budúcej buchtičky dajte 1 čl džemu alebo krému – pomôžte si cukrárenským vrecúškom. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov 25 minút.
Pri podávaní môžete posypať práškovým cukrom. Prajeme vám dobrú chuť!