Tento šalát nielen prekvapil, ale aj ohromil. Kráľovský šalát s cviklou a mäsom

Cviklové šaláty sa väčšinou pripravujú z rýb. Chcem vám ponúknuť jeden z najobľúbenejších receptov na mäsový šalát s cviklou. Ukazuje sa to veľmi chutné, v procese varenia nie je nič zložité.

Ingrediencie:

  • repa varená alebo pečená, 1 kus
  • varené hovädzie mäso, 600 – 700 g
  • cibuľa, 1 ks
  • hrášok, 1 plechovka
  • nakladané uhorky, 4 kusy;
  • majonéza, soľ, korenie

Na marinádu potrebujete:

  • 3 PL octu
  • 100 ml vody
  • 1 ČL cukru

Postup

Cibuľu nakrájajte na tenké polovičné kolieska a marinujte ju v marináde zmiešaním všetkých ingrediencií).

Tip: vezmite si ľubovoľnú cibuľu, ale s červenou bude šalát omnoho chutnejší

Mäso, cviklu a uhorky nakrájajte na pásiky.

Z cibule vytlačte marinádu a zmiešajte všetky produkty.

Podľa chuti pridajte majonézu a ochutnajte. Ak je to potrebné, šalát dosoľte.

Pri podávaní posypte nadrobno nakrájanou zelenou cibuľkou, pripadne obľúbenými čerstvými bylinkami.

 

Zdroj: souspark.ru