Domáci recept na cviklovú roládu od mojej babky – toto nesmie chýbať na žiadnom stole

Ingrediencie

  • 2 stredne veľké repy
  • 1 zemiak
  • 1 mrkva
  • 1/2 cibule
  • Filé zo sleďa
  • Kôpor
  • majonéza

Postup

Všetku zeleninu si vopred uvarte a pripravte si filety zo sleďov. Na stôl položte kúsok alobalu a prekryte ho potravinovou fóliou.

Uvarenú cviklu nakrájajte na tenké plátky. Naukladajte plátky na vrch fólie do niekoľkých radov tak, aby sa prekrývali.

Rovno na repu poukladajte nastrúhanú repu, zarovnajte ju a potrite majonézou.

Potom nasledujú vrstvy zemiakov a mrkvy. Každú vrstvu je nutné potrieť majonézou.

Filety zo sleďa nakrájajte a naukladajte do 2 pozdĺžnych riadkov. Posuňte ich mierne k okraju. Vedľa sleďa položte pás nadrobno nakrájanej cibule, na ňu dajte nasekaný kôpor.

Pomocou potravinovej fólie si opatrne vytvarujte rolku. Zabalenú vo fólii ju vložte do chladničky na pol hodiny, aby stuhla a zachovala si svoj tvar.

Potom už len stačí roládu rozbaliť, nakrájať ju na porcie, dozdobiť majonézou a môžete podávať.

 

Zdroj: youtube.com