Sviatočný strúhaný tvarohový koláčik. Vždy z neho urobím celý pekáč

STRÚHANÝ TVAROHOVÝ koláčik ku kávičke, alebo keď príde návšteva. Receptík máme od Milky Raganovej

Na cesto:
500 g múka hladká
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
3 zarovnaných PL Holandské kakao
150 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor
300 g maslo zmäknuté
3 PL pochúťkovej smotany
2 ks žĺtok
Na náplň:
1000 g tvaroh polotučný
400 g cukor práškový
4 ks žĺtok
2 ks vanilínový cukor
1 balíček Zlatý klas
4 ks bielok

Postup:

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo, smotanu a žĺtky a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky., ja dávam na 30 minút


Náplň:
Na prípravu náplne v mise zmiešame tvaroh s cukrom, žĺtkami, vanilkou a Zlatým klasom a metličkou vymiešame dohladka. V inej mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Potom sneh zľahka vmiešame do náplne.

Polovicu cesta na hrubom strúhadle nastrúhame na dno vymasteného a múkou vysypaného plechu. Nanesieme náplň, uhladíme a zvyšok cesta nastrúhame rovnomerne na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Doba pečenia: asi 30 Minút
Koláč necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť.


This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.