Nezvyčajná kombinácia polystyrénu a alobalu – výsledkom je vianočná ozdoba

Ponúkame vám jednoduchý návod na to, ako si vyrobiť vianočné gule, ktoré ozdobia nielen váš stromček, ale aj iné kúty vášho príbytku. Potrebujete k tomu obyčajné materiály, trochu voľného času a štipku kreativity. Výsledné gule budú vyzerať luxusne a stanú sa dokonalou súčasťou oslavy vianočných sviatkov.

Základom pre tieto ozdoby sú polystyrénové gule. To, koľko alobalovej fólie spotrebujete, bude závisieť od ich veľkosti. Na výrobu budete potrebovať aj nožnice a tavnú pištoľ. Pre ďalšie zdobenie použite úzku saténovú stuhu a korálky. Na vytvorenie guľôčok môžete použiť akúkoľvek alobal. Pred tým by ste sa mali rozhodnúť, ktorú stranu zrolujete: vo výsledku môžete získať lesklejší aj matnejší povrch.

Fóliu natrhajte na malé kúsky približne rovnakej veľkosti.

Z týchto kúskov alobalu vyformujeme guľôčky vo veľkosti malých hráškov. Počet závisí od veľkosti polystyrénového základu.

Práca začína vytvorením slučky na zavesenie. Na to sa hodí úzka, saténová stuha so šírkou 1 cm. Odstrihnite kúsok s dvojnásobným priemerom gule, zložte ju na polovicu a zalepte konce. Nožnicami alebo nožom urobte do gule hlbokú dieru, aplikujte tam lepidlo a vložte tam stuhu.

Polystyrénovú guľu začnite lepiť alobalom od miesta, kde ste dávali stuhu.

Guličky zlepujte blízko k sebe.

Oblepenú guľu môžete dodatočne ozdobiť  korálkami alebo inými prvkami.

Viac podrobností týkajúcich sa výroby nájdete vo videu nižšie:

 

zdroj: youtube.com