Počas choroby si urobte zázvor s mätou. Toto postaví na nohy každého – stačí urobiť tento trik

Možno aj vy patríte k ľuďom, ktorí často zažívajú nasledujúce momenty: ráno nedokážete vstať (nie je to typické „nechce sa mi“) alebo vám býva chladno častejšie ako ostatným, dokonca aj v teplých mesiacoch. Zdanlivo obyčajné veci! Pokiaľ ale bojujete s nadváhou, mali by ste upriamiť pozornosť na zázvor a mätu.

Mnoho ľudí sa celý život snaží vysporiadať s dopadmi spomaleného metabolizmu ako napríklad: žalúdočné ťažkosti, málo energie či nadváha. Existuje ale možnosť, ako si pomôcť vďaka darom z prírody.

green ceramic teacup with lemonUnsplash

Najskôr sa pozrite na zoznam symptómov, ktoré môžu signalizovať, že máte spomalený metabolizmus. Je dôležité si uvedomiť, že problémy môžu ísť oveľa vážnejšie, ako len banálne prejedanie sa.

  • Ťažké, pomalé trávenie a častá zápcha.
  • Rýchle naberanie hmotnosti
  • Plnosť v páse! Čo je veľmi dôležité, pretože tuk sa rád hromadí na bruchu a bokoch, zatiaľ čo žena môže mať postavu presýpacích hodín
  • Ospalosť, únava a ťažkosti s ranným vstávaním
  • Citlivosť na chlad
  • Váha sa nehýbe, ani keď nič nejete (endokrinológ by mal zistiť, či sa nejedná o hormonálnu príčinu)

Ak ste sa našli vo väčšine týchto bodov, možno by stálo za zváženie, ako rozveseliť svoje telo. Platí to najmä v zime, keď sa únava a ospalosť stávajú súčasťou nášho života. Aby ste sa začali cítiť lepšie, niekedy si stačí uvariť špeciálny zázvorový čaj s mätou.

green plant in black potUnsplash

Prínos mäty spočíva v jej priaznivých účinkoch na nervový systém. Táto bylina sa často používa na zlepšenie fungovania tráviaceho systému. Zmierňuje nadúvanie a zlepšuje trávenie. A stimuluje telo bez vedľajších účinkov, ako je nervozita (to robia zvyčajne iné stimulanty ako káva a alkohol).

Výhody zázvoru nespočívajú len v tom, že sa hodí k mäte. Zvyšuje potenie a prispieva k zrýchleniu metabolizmu. Okrem toho, je dobrý na trávenie a má baktericídne vlastnosti.

Nápoj so zázvorom a mätou

Budete potrebovať:

  • vetvička mäty (najlepšie čerstvá)
  • 6 g zázvoru
  • 1 liter vody
  • prírodné sladidlo podľa želania (stévia alebo med)

Dajte si zovrieť vodu. Najprv musíte rozmixovať mätu a zázvor. Nápoj nechajte úplne vychladnúť a preceďte. Čaj pite nalačno alebo medzi jedlami.

person holding clear drinking glass with green leavesUnsplash

Okrem tohto účinného prostriedku nezabudnite na dôležitosť dobrého spánku, chôdzu po čerstvom vzduchu. Pomalý metabolizmus môže byť spôsobený aj užívaním liekov, napríklad hormonálnej antikoncepcie. Zázvor s mätou sa odporúča piť aj v prípade, že držíte nejakú diétu, samozrejme aj bez nej. A aby bolo vaše telo v dobrej kondícii, môžete do nápoja pridať pár kvapiek extraktu zo schizandry čínskej.

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top