Recept: Pečené zemiaky v šupke plnené maslovo-syrovou plnkou

Pripravte si úžasné zemiakové predjedlo plné dokonalých chutí.

Potrebujete

  • 1 kg zemiakov
  • 50 g syra
  • 30 g masla
  • 1 pl majonézy
  • bylinky
  • soľ, korenie
  • 4 strúčiky cesnaku

Postup

Na tento pokrm vám odporúčame zvoliť veľké zemiaky – jeden zemiak môžete narezať na 2 časti.

Dôkladne ich opláchnite, šupku neodstraňujte, na povrchu urobte niekoľko vpichov vidličkou.

Zemiaky pečte na 180 stupňoch do mäkka. Čas pečenia závisí od veľkosti zemiakov, v priemere asi 40 minút.

Zmäknuté maslo zmiešame s najemno nastrúhaným syrom, nadrobno nakrájaným cesnakom a bylinkami podľa chuti.

Z tejto zmesi si vyvaľkajte guľôčky vo veľkosť vlašského orecha.

Na zemiakoch urobte rezy v tvare kríža a vložíme do nich maslové guľky.

Vložte ich na pár minút do rúry, aby sa maslo a syr začali topiť a môžete servírovať

Tento pokrm vždy rýchlo zmizne zo stola, preto pripravte viac, aby si mohol pochutnať každý člen rodiny.

 

Zdroj: souspark.ru