Pripravte si úžasné zemiakové predjedlo plné dokonalých chutí.
Potrebujete
- 1 kg zemiakov
- 50 g syra
- 30 g masla
- 1 pl majonézy
- bylinky
- soľ, korenie
- 4 strúčiky cesnaku
Postup
Na tento pokrm vám odporúčame zvoliť veľké zemiaky – jeden zemiak môžete narezať na 2 časti.
Dôkladne ich opláchnite, šupku neodstraňujte, na povrchu urobte niekoľko vpichov vidličkou.
Zemiaky pečte na 180 stupňoch do mäkka. Čas pečenia závisí od veľkosti zemiakov, v priemere asi 40 minút.
Zmäknuté maslo zmiešame s najemno nastrúhaným syrom, nadrobno nakrájaným cesnakom a bylinkami podľa chuti.
Z tejto zmesi si vyvaľkajte guľôčky vo veľkosť vlašského orecha.
Na zemiakoch urobte rezy v tvare kríža a vložíme do nich maslové guľky.
Vložte ich na pár minút do rúry, aby sa maslo a syr začali topiť a môžete servírovať
Tento pokrm vždy rýchlo zmizne zo stola, preto pripravte viac, aby si mohol pochutnať každý člen rodiny.
Zdroj: souspark.ru