Recept: Tvarohovo-jablkový koláč, ktorý pripravíte za pár minút a ešte vám ostane čas na obed

Pre mnohých ľudí nie je pečenie najpríjemnejšia činnosť. Zvyčajne je to preto, že na prípravu potrebujete veľa ingrediencií a času.

Avšak na prípravu tohto vynikajúceho tvarohového koláča s jablkami nepotrebujete toľko prísad ako na akýkoľvek iný slávnostný koláč. Okrem toho, väčšinu produktov máte doma bez toho, aby ste opäť museli chodiť do obchodu.

Ingrediencie

  • 2 jablká
  • 5 vajec
  • 250 g cukru
  • 200 g masla
  • 400 g tvarohu
  • 450 g múky
  • 10 g prášku do pečiva

Príprava:

  1. Najskôr použite veľkú hlbokú misu a rozšľahajte v nej vajcia. Potom do misky pridajte cukor a opäť šľahajte, kým sa úplne nerozpustí.

  1. Maslo vyberte z chladničky, vložte ho do malého hrnca a na miernom ohni nechajte roztopiť. Rozpustené maslo pridajte do spoločnej misky aj s tvarohom.

  1. Preosejte múku s práškom do pečiva a pridajte ju k zvyšku surovín. Celý obsah opäť premiešajte a uistite sa, že je cesto dostatočne husté.

  1. Potom už len zostáva vystlať si formu papierom na pečenie, preliať tam cesto a piecť vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Predtým tam ešte nezabudnite naukladať nakrájané jablká na mesiačky.

  1. Pečte 40 minút, potom skontrolujte pripravenosť drevenou špajľou. Ak je cesto vo vnútri ešte nedopečené, pokračujte v pečení ďalších 20 minút.

Hotový koláč môžete posypať práškovým cukrom alebo akýmkoľvek iným cukrárenským práškom. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: otozh.com.ua