Tip: Okná sú žiarivo čisté, aj keď žijeme pri ceste! Ako na to? POMOHOL MI TENTO ZLEPŠOVÁK

„Od prvých rokov manželstva som neznášala, keď k nám chodila svokra. Hneď som začala robiť dôkladnú prehliadku izieb.

Svokra so zvedavou náladou študovala, či boli všetky odpadky vyhodené, či jej syn mal jedlo, alebo aká vrstva prachu sa nahromadila na nábytku. Hneď ako odišla, počula som, ako mužovi hovorí:

– Obdivujem ťa, synu! Ženil si sa so zatvorenými očami? Upratovanie tvojej ženy je chabé. Ani to nechcem vedieť! To sú tie moderné ženy. Ale v našej mladosti…

Na každom našom stretnutí odznel autobiografický príbeh o silných ženách „starej školy“. Každý mohol pracovať od úsvitu do mrku, variť chutné jedlo, vychovávať deti a aj byty boli čisté.

woman in black long sleeve shirt holding white and yellow plastic bottleunsplash

Áno, zvláštne, prečo taká nemôže byť aj jej nevesta? Snažila som sa ignorovať tieto hlúpe útoky, pretože pochádzali zo žiarlivosti. Svokra sa nevedela vyrovnať s tým, že jej milovaný syn odletel z rodinného hniezda.

Nemala som si čo vyčítať: dlážku som zotierala takmer každý deň, manžel bol sýty a spokojný, no svokra mala iný názor.

Situáciu zatienil fakt, že náš dom sa nachádza na hlavnej ulici. Premávka áut je obrovská aj v noci. Prirodzene, všetka špina a prach sa lepia na okná. Moje každodenné úsilie je márne.

 

Manžel tomuto prachu nepripisuje dôležitosť, no svokra je ním doslova posadnutá. Skúšala som rôzne chemikálie a špeciálne handry, ale nič nepomáha. Všetko sa však zmenilo po náhodnom stretnutí s kolegyňou, ktorá mi prezradila skvelý tip.

Použila som provizórnu 1,5 litrovú fľašu. Pridala som do nej 2 lyžičky zemiakového škrobu, následne pol litra vody a výslednú zmes som opatrne pretrepala.

Je potrebné počkať na rozpustenie škrobových granúl. V poslednej fáze sa pridá 1 polievková lyžica octu. Nasadila som rozprašovač na fľašu, nasadil rukavice a začal s čistením okien.

A young woman standing indoors at home, cleaning windows.unsplash

Ak je na oknách piesok, je lepšie ho vopred navlhčiť vodou a nechať vyschnúť. Potom počkajte niekoľko minút na zmäkčenie a pridajte prostriedok z rozprašovača.

Okná budú žiarivo čisté a vy si už nebudete musieť robiť starosti s neustálym upratovaním!“

 

zdroj