Chutné fašírky len z 5 ingrediencií. Toto jedlo milú ja deti a pýtajú si dupľu

Ingrediencie

  • bravčové a hovädzie mäso v rovnakom množstve
  • bochník chleba na 1 kg mäsa v kuse
  • 1-2 ks cibule
  • soľ, korenie
  • múka alebo strúhanka

Postup

Mäso pomeľte 2x, aby fašírky boli ešte jemnejšie.

Cibuľu nakrájajte nadrobno a opražte na panvici. Nechajte vychladnúť a zmiešajte s mletým mäsom.

Mleté mäso ochuťte soľou a korením.

Dajte ho na noc do chladničky, aby bolo dobre marinované.

Bochník namočte, vytlačte z neho tekutinu a pridajte ho k mletému mäsu.

Tip: bochník je možné rozmixovať mixérom, aby bola zmes jemnejšia.

Vytvorte si fašírky a obaľte ich v múke, vajíčkach a strúhanke.

Smažte z oboch strán do zlatista, môžete ich trochu podusiť pod pokrievkou.

Fašírky sú aromatické, chutné a veľmi šťavnaté. Ak máte radi výraznejšie chute, môžete pridať cesnak.

Podávajte ich zemiakovou kašou a šalátom z čerstvej zeleniny.

 

Zdroj: souspark.ru