Legendárne medvedie labky nemôžu chýbať na žiadnom sviatočnom stole

MEDVEDIE LABKY sú u nás doma neodmysliteľnou súčasťou a každý si ich zoberie za hrsť. Recept som našla u Milky Raganovej

Suroviny
30 dkg hladkej múky
15 dkg masla- palmarínu
2 vajíčka
12 dkg práškového cukru
1 ČL kakaa
troška škorice
6 dkg mletých orechov
citrónová kôra

Postup
1.
Pripravíme si všetky suroviny na cesto a spoločne ich spracujeme. Vznikne kompaktné, nelepivé cesto. Dáme ho približne na 2 hodiny do chladničky, aby sa s ním lepšie pracovalo.

2.
Pripravíme si formičky na medvedie labky a každú vymastíme s olejom. Z cesta odoberáme malé kúsky a vtláčame do formičiek.

3.
Pečieme asi 10 minút pri 180 stupňoch. Záleží na tom,aké veľké sú formičky. Treba odskúšať. Hneď po upečení vyklopíme z formičiek a obalíme v zmesi vanilkového a práškového cukru.


This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.