MEDVEDIE LABKY sú u nás doma neodmysliteľnou súčasťou a každý si ich zoberie za hrsť. Recept som našla u Milky Raganovej
Suroviny
30 dkg hladkej múky
15 dkg masla- palmarínu
2 vajíčka
12 dkg práškového cukru
1 ČL kakaa
troška škorice
6 dkg mletých orechov
citrónová kôra
Postup
1.
Pripravíme si všetky suroviny na cesto a spoločne ich spracujeme. Vznikne kompaktné, nelepivé cesto. Dáme ho približne na 2 hodiny do chladničky, aby sa s ním lepšie pracovalo.
2.
Pripravíme si formičky na medvedie labky a každú vymastíme s olejom. Z cesta odoberáme malé kúsky a vtláčame do formičiek.
3.
Pečieme asi 10 minút pri 180 stupňoch. Záleží na tom,aké veľké sú formičky. Treba odskúšať. Hneď po upečení vyklopíme z formičiek a obalíme v zmesi vanilkového a práškového cukru.