Nadýchaný čokoládový koláč na jednom koláči: V zime ani iný koláč nerobím

Čokoládový piškótový koláč, ktorý zvládne každý, sa stane obľúbeným dezertom vašej rodiny. Stačí, ak budete postupovať podľa nasledujúcich krokov.

Ingrediencie:

  • 8 vajec
  • 3 PL cukru
  • Štipka soli
  • 130 g hladkej múky
  • 2 PL kakaa
  • 560 ml mlieka
  • 250 g práškového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 250 g masla
  • 150 g tmavej čokolády

Príprava:

  1. V hlbokej miske si vyšľahajte 6 žĺtkov s cukrom. V ďalšej miske si rozšľahajte 6 bielkov so soľou, aby ste získali nadýchanú hmotu. Vareškou vmiešajte sneh k žĺtkom. Pridajte preosiatu múku (100 g), kakao a premiešajte.

  1. Obdĺžnikovú formu s rozmermi 30×40 cm vysteľte papierom na pečenie. Cesto nalejte do formy a vložte ho do rúry na 180 stupňov a pečte 20 – 25 minút.

  1. Pripravte krém. V malom hrnci si zľahka rozšľahajte 2 vajcia s 30 g múky. Zalejte to vychladeným mliekom (500 ml) a položte to na stredný plameň. Za stáleho miešania čakajte, kým zmes nezhustne. Odstráňte hrniec z plameňa, prikryte to potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť.

  1. 220 g zmäknutého masla rozšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Pokračujte v šľahaní a po častiach pridávajte vychladenú mliečno-vaječnú hmotu. Výsledný krém natrite na vychladnutý čokoládový korpus.

  1. Pripravte polevu. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli. Prilejte mlieko a pridajte maslo. Výslednú polevu nalejte na vrstvu krému.

  1. Dezert odložte do chladničky minimálne na 4 hodiny. Potom ho nakrájajte na kocky alebo obdĺžniky. Ak chcete dosiahnuť čistý rez, nôž si po každom reze nemočte do vody.

 

Zdroj: otozh.com.ua