Už 7 rokov varím na zimu kyslé uhorky podľa tohto jednoduchého receptu

Na začiatok si vyberte vhodnú veľkosť a množstvo uhoriek.

Potom, čo uhorky dôkladne umyjete, dajte ich do vedra a zalejte studenou vodou, nechajte pôsobiť 4-6 hodín. Počas tejto doby nazbierajú toľko vody, koľko je potrebné.

Ďalej si pripravte nádoby na zaváranie. Umyte ich, no nesterilizujte.

Na dno nádoby poukladajte trochu byliniek, napr. kôpru, uhorku a opäť kôpor. Pridajte soľ, cukor, mleté ​​čierne korenie a cesnak.

Všetko vložte do nádoby až po vrch.

Vodu si nechajte vopred zovrieť, aby potom vychladla na 60 °C. Následne ňou zalejte uhorky.

Nádoby uzatvorte nylonovým vekom a preložte do pivnice.

Za mesiac môžete ochutnať kyslé uhorky, ktoré tam nechajte pokojne skladovať až do jari.

Takto pripravené uhorky môžete pridať do šalátov alebo ako občerstvenie či akúkoľvek prílohu k jedlu.

 

Zdroj: skarbnychka-retseptiv.com.ua