Jogurtovo ovocná torta, zabudni na pečenie, toto bude obľúbená sladkosť rodiny. Je taká krémová a očarujúca!

Mnohokrát máme chuť na niečo svieže, ale piecť sa nám nechce, skôr by sme zjedli niečo chladené a osviežujúce. Jogurtovo ovocná nie je náročná na prípravu, takže keď dostaneme chuť na jednoduchú maškrtu, môžeme ňou prekvapiť rodinu. Počas horúcich letných dní je to perfektná voľba, práve mandarinky a pomaranče ju robia osviežujúcou ale kľudne môžeme použiť aj iné ovocie.

Prísady: 

  • 250 g detských piskót
  • 10 g želatíny
  • 170 g cukru
  • 250 g kyslej smotany
  • 300 g bieleho jogurtu
  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • 1 sáčok vanilkového cukru
  • 3-4 ks mandariniek
  • 2 ks pomarančov

Postup:

Pomaranče olúpeme a nakrájame na tenké plátky,  tortovú formu o priemere 22 cm s odnímateľnými bokmi vyložíme potravinárskou fóliou. Dno a bok formy vyplníme plátkami pomarančov. Hotová torta bude estetickejšia.

Na pomaranče poukladajme jednu vrstvu piškót. Vyšľaháme si šľahačku a primiešame do nej cukor, vanilkový cukor, kyslú smotanu a jogurt. Želatínu si rozpustíme v malom množstve vody a pridáme ku šľahačke. Mandarinky si nakrájáme na malé kúsky a primiešame.

Polovicu krému navrstvíme na piškóty a znovu poukladáme jednu vrstvu piškót. Navrstvíme zvyšný krém, na vrch poukladáme pomarančové plátky. Tortu dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny alebo aj na noc, aby nám krém stuhol. Formu prikryjeme tanierom a tortu vyklopíme, odstráníme formu aj fóliu a tortu môžeme krájať.