Tvarohovo-jahodový dezert, bez pečenia. Vyzerá skvelo a chutí fanózne, podobný recept nenájdete v žiadnej knihe

V jarných mesiacoch máme viac možností pripravovať dobroty z jahôd. Milovníci jahodových zákuskov  by len ťažko odolali tomuto dezertu. Príprava je jednoduchá, bez pečenia a chutí naozaj skvelo. Nieje nič lepšie ako po dobrom obede si pochutnať na lahodnom zákusku.

Suroviny na cca 15 rezov

  • 8 väčších jahôd
  • 1 červená tortová želatína
  • cca 10 dkg detských piškót

Tvarohový krém

  • 500g polotučného tvarohu
  • 8 PL kryštálového cukru
  • 3 bal. Vanilkového cukru
  • šťava z polky limetky
  • 3dcl cukrárskej šľahačky (rastlinné)

Príprava

Jahody umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie pláty. Tortovú formu vyložíme potravinárskou fóliou a na dno poukladáme plátky jahôd. Želatínu si pripravíme podľa návodu a rovnomerne nalejeme na jahody.

Vložíme do chladničky a pripravíme si tvarohový krém. Tvaroh zmiešame s cukrom, limetkovou šťavou, vanilkovým cukrom a dôkladne premiešame. Nakoniec primiešame vyšľahanú šľahačku. Hotový krém navrstvíme na stuhnutú želatínu a pokryjeme ju piškótami.

Zákusok zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na 3-4 hodiny. Pred podávaním opatrne vyklopíme na tácku a odstráníme fóliu.

Recept od Szabó Dori.