Žltý krémeš, zákusok s ktorým nič nepokazíte! Robím ho podľa 50-ročného receptu a je úžasný

Keď tvoja rodinka túži po niečom sladkom, priprav im tento chutný zákusok!

Prísady:

  • Na cesto:
  • 8 pl hladkej múky
  • pol bal. prášku do pečiva
  • 8 pl cukru
  • 2 vajíčka
  • 8 žĺtkov
  • 5 pl vody

Na krém:

  • 3 balenia vanilkového pudingu
  • 30 dkg cukru
  • 8 bielkov
  • 10 dl vody

Príprava:

Na cesto zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, vajce, žĺtka a vodu. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí piškótu rozrežeme na dve pláty.

Na krém rozmiešame pudingové prášky s 20 dkg cukrom a 2 dl studenej vody, necháme stáť 15 minút. Medzitým si zohrejeme 8 dl vody vo väčšej nádobe, pridáme pudingovú zmes a uvaríme hustý puding.

Bielka vyšľaháme na tuhý sneh s cukrom. Pridáme ho do pudingového krému a za stáleho miešania prevaríme a necháme vychladnúť.

Plech na pečenie obalíme potravinárskou fóliou. Vložíme jeden plát cesta a potrieme krémom. Prekryjeme nakrájanými kockami druhého plátu cesta. Takto sa bude dať oveľa ľahšie krájať.  Necháme stuhnúť v chladničke a pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Čas prípravy je 60 minút + chladenie.

Back To Top