Na začiatok si vyberte vhodnú veľkosť a množstvo uhoriek.
Potom, čo uhorky dôkladne umyjete, dajte ich do vedra a zalejte studenou vodou, nechajte pôsobiť 4-6 hodín. Počas tejto doby nazbierajú toľko vody, koľko je potrebné.
Ďalej si pripravte nádoby na zaváranie. Umyte ich, no nesterilizujte.
Na dno nádoby poukladajte trochu byliniek, napr. kôpru, uhorku a opäť kôpor. Pridajte soľ, cukor, mleté čierne korenie a cesnak.
Všetko vložte do nádoby až po vrch.
Vodu si nechajte vopred zovrieť, aby potom vychladla na 60 °C. Následne ňou zalejte uhorky.
Nádoby uzatvorte nylonovým vekom a preložte do pivnice.
Za mesiac môžete ochutnať kyslé uhorky, ktoré tam nechajte pokojne skladovať až do jari.
Takto pripravené uhorky môžete pridať do šalátov alebo ako občerstvenie či akúkoľvek prílohu k jedlu.
Zdroj: skarbnychka-retseptiv.com.ua