Pripravte si zeleninový „šalát“, na ktorom si môžete pochutnať aj počas chladných zimných večerov!
Ingrediencie
- 1 kg mrkvy
- 1 kg papriky
- 100 g cukru
- 1 kg cibule
- 1 kg paradajok
- 160 g soli
- 250 ml rastlinného oleja
- 1 čl octu (70%)
- Bobkový list
- Nové korenie
Postup
Mrkvu očistite, umyte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Papriku nakrájajte na kolieska a potom na pásiky.
Cibuľu olúpte a nakrájajte na kolieska. Paradajky môžu byť nakrájané nadrobno prípadne pretlačené cez mlynček na mäso.
unsplash
Premiestnite zeleninu do hrnca a zalejte ju rastlinným olejom. Varte asi pol hodiny od okamihu, čo začne vrieť.
Do hrnca pridajte bobkový list, 2 – 3 ks nového korenia, ocot a povarte to ďalších 5 minút. Podľa chuti pridajte soľ a cukor, je lepšie ak to urobíte pred koncom varenia.
Pripravený šalát preložte do sterilizovaných zaváracích pohárov, zatvorte ich vekom a nechajte vychladnúť dnom nahor.