Ako si urobiť ohromujúci koláč „Milka“, ktorý pobaznil celú rodinu? Skúsili sme ho raz a odvtedy ho robím pravidelne

Pripravte si chutnú čokoládovú tortu „Milku“, ktorá sa stane súčasťou nejednej oslavy či posedenia.

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 9 pl cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 4 pl múky
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 3 pl kakaa
  • 4 čl vody
  • 715 ml mlieka
  • 70 g škrobu
  • 270 g masla
  • 140 g mliečnej čokolády
  • 70 g bielej čokolády

Postup

  1. Najskôr si pripravte piškótový cesto. Rozšľahajte vajcia so 4 lyžicami cukru, až kým vám nevznikne hustá pena. Múku zmiešajte s kakaom a práškom do pečiva. Potom do zmesi pridajte horúcu vodu a znova premiešajte.
  2. Pripravenú suchú zmes preosejte do vaječnej peny a všetko premiešajte lyžicou. Dve, rovnako odnímateľné okrúhle formy vysteľte pergamenom. Nalejte do nich rovnaké množstvo tekutého cesta.

  1. Priemer každého koláča by mal byť asi 20 cm. Pečte ich striedavo 15 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Po dopečení koláče vyberte a nechajte ich 10 minút vo formách.
  2. Opatrne odstráňte dno z foriem. Korpusy nechajte úplne vychladnúť. Medzitým si pripravte krém.
  3. Zmiešajte 100 ml mlieka s 2,5 lyžicami cukru a škrob. Zvyšné mlieko zmiešajte v hrnci s kockami bielej čokolády, zmes za stáleho miešania zohrejte na sporáku.
  4. Ďalej znížte plameň, prilejte do hrnca mlieko a škrob. Za stáleho miešania čakajte, kým hmota nezhustne. Keď dosiahne konzistenciu pudingu, odstráňte zmes z ohňa a nechajte ju vychladiť.
  5. Medzitým si mixérom vyšľahajte 170 g masla izbovej teploty s práškovým cukrom. Počas toho k nim postupne pridávajte vychladený krém. Miešajte, kým sa nevytvorí jednotná zmes.

  1. A teraz si pripravte polevu. V kovovej miske zmiešajte mliečnu čokoládu s 3 lyžicami mlieka, 2,5 lyžicami cukru a 100 g masla. Misku vložte do vodného kúpeľa.
  2. Roztopenú čokoládovú zmes nechajte vychladnúť – musí ostať tekutá. Teraz je všetko pripravené na zostavenie torty.
  3. Jeden korpus vyberte z odnímateľnej formy, natrite ho polovicou krému a nechajte ho trochu stuhnúť v chladničke. Potom naň vylejte polovicu čokoládovej polevy.
  4. Plnku prikryte ďalším korpusom, pridajte krém a na vrch vylejte zvyšok polevy. Dajte koláč do chladničky, minimálne na 3 hodiny.

Tortu nakrájajte na kúsky nožom namočeným v teplej vode. Jemný domáci koláč „Milka“ osloví deti i dospelých. Dobrú chuť!

 

Zdroj: otozh.com.ua