Pripravte si chutnú čokoládovú tortu „Milku“, ktorá sa stane súčasťou nejednej oslavy či posedenia.
Ingrediencie
- 4 vajcia
- 9 pl cukru
- 100 g práškového cukru
- 4 pl múky
- 1 čl prášku do pečiva
- 3 pl kakaa
- 4 čl vody
- 715 ml mlieka
- 70 g škrobu
- 270 g masla
- 140 g mliečnej čokolády
- 70 g bielej čokolády
Postup
- Najskôr si pripravte piškótový cesto. Rozšľahajte vajcia so 4 lyžicami cukru, až kým vám nevznikne hustá pena. Múku zmiešajte s kakaom a práškom do pečiva. Potom do zmesi pridajte horúcu vodu a znova premiešajte.
- Pripravenú suchú zmes preosejte do vaječnej peny a všetko premiešajte lyžicou. Dve, rovnako odnímateľné okrúhle formy vysteľte pergamenom. Nalejte do nich rovnaké množstvo tekutého cesta.
- Priemer každého koláča by mal byť asi 20 cm. Pečte ich striedavo 15 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Po dopečení koláče vyberte a nechajte ich 10 minút vo formách.
- Opatrne odstráňte dno z foriem. Korpusy nechajte úplne vychladnúť. Medzitým si pripravte krém.
- Zmiešajte 100 ml mlieka s 2,5 lyžicami cukru a škrob. Zvyšné mlieko zmiešajte v hrnci s kockami bielej čokolády, zmes za stáleho miešania zohrejte na sporáku.
- Ďalej znížte plameň, prilejte do hrnca mlieko a škrob. Za stáleho miešania čakajte, kým hmota nezhustne. Keď dosiahne konzistenciu pudingu, odstráňte zmes z ohňa a nechajte ju vychladiť.
- Medzitým si mixérom vyšľahajte 170 g masla izbovej teploty s práškovým cukrom. Počas toho k nim postupne pridávajte vychladený krém. Miešajte, kým sa nevytvorí jednotná zmes.
- A teraz si pripravte polevu. V kovovej miske zmiešajte mliečnu čokoládu s 3 lyžicami mlieka, 2,5 lyžicami cukru a 100 g masla. Misku vložte do vodného kúpeľa.
- Roztopenú čokoládovú zmes nechajte vychladnúť – musí ostať tekutá. Teraz je všetko pripravené na zostavenie torty.
- Jeden korpus vyberte z odnímateľnej formy, natrite ho polovicou krému a nechajte ho trochu stuhnúť v chladničke. Potom naň vylejte polovicu čokoládovej polevy.
- Plnku prikryte ďalším korpusom, pridajte krém a na vrch vylejte zvyšok polevy. Dajte koláč do chladničky, minimálne na 3 hodiny.
Tortu nakrájajte na kúsky nožom namočeným v teplej vode. Jemný domáci koláč „Milka“ osloví deti i dospelých. Dobrú chuť!
Zdroj: otozh.com.ua