Zaručene najlepší vanilkovo-smotanový cheesecake. Moje deti si mysleli, že je od cukrára

Vanilkovo-smotanový dezert je skutočne úžasná voľba. Je stredne sladký, sýty, z dostupných produktov a s príjemnou vanilkovou arómou. Môžete si ho ozdobiť obľúbeným ovocím alebo čokoládou.

Ingrediencie na cesto

  • 200 g masla
  • 1 vajce
  • 300 g múky
  • 80 g cukru
  • 1,5 čl prášku do pečiva
  • Štipka soli

Ingrediencie na plnku

  • 500 g smotany
  • 4 vajcia
  • 5 pl cukru
  • Vanilkový extrakt, prípadne 1 g vanilky

Postup

  1. Na prípravu cesta si najskôr vyberte maslo z mrazničky a nastrúhajte ho na strúhadle na väčšie kúsky. Postrúhané maslo zmiešajte s múkou, pridajte cukor a štipku soli. Všetko dobre premiešajte.

  1. Pridajte prášok do pečiva a dobre premiešajte. Následne pridajte vajce a vypracujte cesto. Malo by byť elastické a nemalo by sa lepiť na ruky.

  1. Formu na pečenie vysteľte papierom na pečenie a boky vymastíme olejom. Cesto rozložte po celej forme. Cesto rozmiestnite aj po stene formy – je to dôležité! Plnka bude počas pečenia naberať na objeme. Boky cesta by mali mať asi 6-7 cm.

  1. Na prípravu plnky si v hlbokej miske zmiešajte 4 vajcia s cukrom a vyšľahajte ich metličkou.

  1. Do zmesi následne pridajte vanilku a smotanu. Všetko dôkladne vymiešajte do hladka.

  1. Plnku nalejte na cesto. Boky by mali byť vyššie ako samotná plnka.

  1. Koláč pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30-35 minút, kým nebude hotový.

Podeľte sa o super recept s priateľmi na sociálnych sieťach, určite vám za to poďakujú.

  1. Hotovo, prajeme vám dobrú chuť!

Zdroj: otozh.com.ua

Back To Top