Lahodné fašírky z mletého mäsa, prečo som to neprišiel skôr! Teraz je to obľúbený recept

Ingrediencie

  • 600 g mletého kuracieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 1 čl soli
  • Zmes korenia
  • 1 vajce
  • 2 pl krupice
  • Kari korenie, údená paprika, sušený cesnak

Plnka

  • 150 g zemiakového pyré
  • 50 g syra
  • Bylinky

Postup

Cibuľu rozmixujte mixérom alebo ju nastrúhajte na bežnom strúhadle a zmiešajte s mletým kuracím mäsom. Pridajte soľ a korenie.

Pridajte vajíčko, dôkladne premiešajte, nasypte krupicu a opäť rukami premiešajte.

Nechajte odstáť 20 minút.

Zemiakové pyré zmiešajte s nastrúhaným syrom a nasekanými bylinkami.

Z tejto zmesi si vyformujte malé valčeky.

Navlhčite si ruky a z mletého mäsa urobte placku, do ktorej vložíte zemiakový valček. Okraje spojte a vytvarujte fašírku.

Fašírky vyprážajte z oboch strán.

Môžete si vyrobiť ľubovoľnú plnku podľa vlastnej chuti – šampiňóny so syrom, tavený syr a podobne. Prajeme vám dobrú chuť!

Back To Top