Ingrediencie
- 600 g mletého kuracieho mäsa
- 1 cibuľa
- 1 čl soli
- Zmes korenia
- 1 vajce
- 2 pl krupice
- Kari korenie, údená paprika, sušený cesnak
Plnka
- 150 g zemiakového pyré
- 50 g syra
- Bylinky
Postup
Cibuľu rozmixujte mixérom alebo ju nastrúhajte na bežnom strúhadle a zmiešajte s mletým kuracím mäsom. Pridajte soľ a korenie.
Pridajte vajíčko, dôkladne premiešajte, nasypte krupicu a opäť rukami premiešajte.
Nechajte odstáť 20 minút.
Zemiakové pyré zmiešajte s nastrúhaným syrom a nasekanými bylinkami.
Z tejto zmesi si vyformujte malé valčeky.
Navlhčite si ruky a z mletého mäsa urobte placku, do ktorej vložíte zemiakový valček. Okraje spojte a vytvarujte fašírku.
Fašírky vyprážajte z oboch strán.
Môžete si vyrobiť ľubovoľnú plnku podľa vlastnej chuti – šampiňóny so syrom, tavený syr a podobne. Prajeme vám dobrú chuť!