Zemiakové placky s mäsom sú šťavnaté, jemné a veľmi chutné. Ak ich vyskúšate, určite neoľutujete!
Ingrediencie:
- 4 zemiaky
- 400 g mletého mäsa
- 2 vajcia
- 2 cibule
- 2-3 pl hladkej múky
- soľ a korenie
- kôpor
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice kyslej smotany
Postup
Zemiaky si nastrúhajte na strúhadle a zmiešajte ich s vajcom, soľou, korením a prelisovaným cesnakom.
Jednu cibuľu nakrájajte na malé kúsky, druhú na tenké polkrúžky a spojte ich so zemiakovou zmesou. Pridajte múku a premiešajte.
Kúsky cibule zmiešajte s mletým mäsom, pridajte tam aj nadrobno nasekaný kôpor, soľ a korenie.
Predhrejte si panvicu, potrite ju rastlinným olejom a opečte na nej zemiakové placky – z tohto množstva získate asi 6 palaciniek.
Na vychladnuté placky naneste mleté mäso a zrolujte.
Zapekaciu misu vymastite maslom, poukladajte na ňu zrolované placky, vrch potrite kyslou smotanou. Misu prikryte alobalom a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40-50 minút.
Tip: Kyslú smotanu môžete nahradiť plátkami masla alebo majonézou.
Zdroj: takprosto.cc