Kto má chuť na najlepšie zapekané zemiakové placky plnené mletým mäsom, nech skúsi toto

Zemiakové placky s mäsom sú šťavnaté, jemné a veľmi chutné. Ak ich vyskúšate, určite neoľutujete!

Ingrediencie:

  • 4 zemiaky
  • 400 g mletého ​​mäsa
  • 2 vajcia
  • 2 cibule
  • 2-3 pl hladkej múky
  • soľ a korenie
  • kôpor
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice kyslej smotany

 

Postup

Zemiaky si nastrúhajte na strúhadle a zmiešajte ich s vajcom, soľou, korením a prelisovaným cesnakom.

Jednu cibuľu nakrájajte na malé kúsky, druhú na tenké polkrúžky a spojte ich so zemiakovou zmesou. Pridajte múku a premiešajte.

Kúsky cibule zmiešajte s mletým mäsom, pridajte tam aj nadrobno nasekaný kôpor, soľ a korenie.

Predhrejte si panvicu, potrite ju rastlinným olejom a opečte na nej zemiakové placky – z tohto množstva získate asi 6 palaciniek.

Na vychladnuté placky naneste mleté mäso a zrolujte.

Zapekaciu misu vymastite maslom, poukladajte na ňu zrolované placky, vrch potrite kyslou smotanou. Misu prikryte alobalom a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40-50 minút.

Tip: Kyslú smotanu môžete nahradiť plátkami masla alebo majonézou.

 

Zdroj: takprosto.cc

Back To Top