Tento koláčik nemá konkurenciu 😇Určite si ho skúste urobiť aj vy
Cesto: 450 g polohrubá múka, 50 g hl. múka, 2 PL maslo, 2 PL cukor, 2 žĺtky, 20 g droždie, 250 ml mlieko, 1 čl cukor, štipka soľ.
Vo vlažnom mlieku s cukrom nechám nakysnúť droždie, ostatné suroviny pomiešam, prilejem kvások a zamiesim vláčne cesto, prikryjem a nechám nakysnúť. Potom cesto premiesim a rozvaľkám, potriem plnkou.
Plnka: 500 g tvaroh, 200 g maslo, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, 100 g hrozienka namočené v rume. Maslom potriem cesto a navrstvím tvaroh vymiešaný s vanilkovým cukrom a žĺtkami, posypem hrozienkami.
Cesto zrolujem a krájam na 11 častí. Tortovú formu vytriem maslom, uložím nakrájané rolky a pečiem na 170 st. 15 min. Potom koláč polejem polevou a pečiem ešte 15 min.
Poleva: 180 ml smotany 33 %, 1 vanilkový cukor.