Milovníci zemiakov a mäsa si v tomto recepte prídu na svoje!
Dvojvrstvové guľky s roztopeným syrom vo vnútri v kombinácii s mletým mäsom sú plné jemnosti a chuti. Do mäsa či syra môžete tiež pridať rôzne koreniny.
Ingrediencie
- 8 ks zemiakov
- 500 g mletého kuracieho mäsa
- 200 g tvrdého syra
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 200 g masla
- 2-3 vajcia
- 50 g škrobu
- 2-3 pl múky
- Soľ
- Korenie
- Bylinky
Postup
Syr si nastrúhajte nahrubo na strúhadle, čerstvé bylinky nasekajte najemno a cesnak pretlačte. Všetky tieto suroviny zmiešajte s maslom izbovej teploty. Z výslednej hmoty si vytvarujte malé guľky, zabaľte ich do fólie a vložte do mrazničky, kým nie sú úplne zmrazené.
Mleté mäso osoľte a okoreňte podľa svojich potrieb. Zamiešajte. Zemiaky nastrúhajte na strúhadle, vložte ich do sitka a prepláchnite. Keď z nich tekutina stečie, preložte ich do misy, pridajte vajcia, soľ, korenie, škrob a premiešajte.
Mleté mäso rozdeľte na rovnaké časti podľa počtu guličiek. Navlhčite si ruky studenou vodou a z mäsa vytvarujte placku, dovnútra vložte syrovú guľôčku z mrazničky a zabaľte.
Plnenú guľu obaľte v múke a následne aj v pripravenej zemiakovej zmesi. Všetko dôkladne popritláčajte. Guľu ponorte do rozohriateho slnečnicového oleja. Mal by zakryť aspoň polovicu z jej veľkosti.
Vyprážajte ju zo všetkých strán, kým nenadobudne zlatistú farbu. Hotové guľky ukladajte na papierové utierky. Keď z nich stečie nadbytočný tuk, môžete podávať!
Voňavé zemiakové guľky s prekvapením vo vnútri budú úžasným pokrmom po celú vašu rodinu. A v kombinácii so zeleninovým šalátom sa zmenia na plnohodnotný obed. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru