Vyprážané zemiakové gule s lahodným prekvapením vo vnútri. Legendárny recept môjho otca

Milovníci zemiakov a mäsa si v tomto recepte prídu na svoje!

Dvojvrstvové guľky s roztopeným syrom vo vnútri  v kombinácii s mletým ​​mäsom sú plné jemnosti a chuti. Do mäsa či syra môžete tiež pridať rôzne koreniny.

Ingrediencie

  • 8 ks zemiakov
  • 500 g mletého kuracieho mäsa
  • 200 g tvrdého syra
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 200 g masla
  • 2-3 vajcia
  • 50 g škrobu
  • 2-3 pl múky
  • Soľ
  • Korenie
  • Bylinky

 

Postup

Syr si nastrúhajte nahrubo na strúhadle, čerstvé bylinky nasekajte najemno a cesnak pretlačte. Všetky tieto suroviny zmiešajte s maslom izbovej teploty. Z výslednej hmoty si vytvarujte malé guľky, zabaľte ich do fólie a vložte do mrazničky, kým nie sú úplne zmrazené.

Mleté mäso osoľte a okoreňte podľa svojich potrieb. Zamiešajte. Zemiaky nastrúhajte na strúhadle, vložte ich do sitka a prepláchnite. Keď z nich tekutina stečie, preložte ich do misy, pridajte vajcia, soľ, korenie, škrob a premiešajte.

Mleté mäso rozdeľte na rovnaké časti podľa počtu guličiek. Navlhčite si ruky studenou vodou a z mäsa vytvarujte placku, dovnútra vložte syrovú guľôčku z mrazničky a zabaľte.

Plnenú guľu obaľte v múke a následne aj v pripravenej zemiakovej zmesi. Všetko dôkladne popritláčajte. Guľu ponorte do rozohriateho slnečnicového oleja. Mal by zakryť aspoň polovicu z jej veľkosti.

Vyprážajte ju zo všetkých strán, kým nenadobudne zlatistú farbu. Hotové guľky ukladajte na papierové utierky. Keď z nich stečie nadbytočný tuk, môžete podávať!

Voňavé zemiakové guľky s prekvapením vo vnútri budú úžasným pokrmom po celú vašu rodinu. A v kombinácii so zeleninovým šalátom sa zmenia na plnohodnotný obed. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top