Keď varím toto jedlo, zíde sa celá rodina. Kuracie nožky zapečiem v lístkovom cestíčku a nemajú konkurenciu

Ak sa rozhodnem pripravovať kurča, zvyčajne siaham po nohách. Majú na sebe množstvo mäsa a kože, ktoré keď sa správne prepečú získajú nezabudnuteľnú chuť! Čo ale v prípade, keď ste už vyskúšali všetky možné spôsoby na ich prípravu?  Vtedy prídu na rad lahodné kuracie mäso s jemným zemiakovým pyré, ktoré sú zabalené do chrumkavého cesta. Zamilujete sa do nich hneď po prvom súste!

Potrebujete

  • 500 g lístkového cesta
  • 300 g šampiňónov
  • 700 g zemiakov
  • 6 kuracích stehien
  • 2 stredne veľké cibule
  • 50 ml mlieka
  • 30 g masla
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Zemiaky očistite, nakrájajte ich na malé kúsky a uvarte. Pridaním mlieka, masla a soli si následne vytvorte zemiakovú kašu.

голень в тесте с картошкой и грибами

  1. Cibuľu si nakrájajte najemno, huby umyte a taktiež nakrájajte. Na panvicu si nalejte trochu rastlinného oleja, na ktorom si zľahka osmažíte cibuľu, k nej po chvíli pridáte šampiňóny a počkáte, kým sa zo zmesi nevyparí všetka kvapalina. Hubovo-cibuľovú zmes zmiešajte so zemiakovou kašou.

голень в тесте рецепт

  1. Kuracie stehná si osoľte a okoreňte podľa svojich chutí a osmažte na oleji až kým nezískajú zlatohnedú farbu (10-15) minút.

куриные голени в тесте в духовке

  1. Kým sa kura pripravuje, lístkové cesto si vyvaľkajte s pomocou hladkej múky, približne na 3 mm a vykrajujte z neho štvorce v rozmere 15×15 cm. Odrezky cesta v žiadnom prípade nevyhadzujte! Vyvaľkajte ich a položte ich na dno každého štvorčeka tak, aby sa spodná časť „vrecúšok“ po upečení nepoškodila.

как запечь голень в тесте

  1. Do stredu každého štvorca vložte 2 pl zemiakovej kaše a na vrch položte kuraciu nohu. Okraje cesta pripevnite ku kosti. Môžete použiť nitku alebo špagát (nepripevňujte ich príliš natesno).

ножки в тесте

  1. Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie a opatrne na nich premiestnite všetky kúsky mäsa v ceste. Vrch kostí omotajte alobalom, aby sa zbytočne nespálili.

ножки в слоеном тесте

  1. Plech následne vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov a nechajte piecť po dobu 20-30 minút. Keď bude všetko hotové, odstráňte z mäsa nitky aj alobal a môžete podávať na stôl. Prajeme vám dobrú chuť!

ножки в тесте рецепт

Veľkolepé jedlo sa hodí na jednoduchú večeru, ako aj na sviatky rôzneho typu. Namiesto šampiňónov môžete použiť sardinky, paradajky alebo papriky. Mimochodom, namiesto zemiakov môžete vytvoriť podklad zo zeleninového ragú, ktoré by však malo byť minimálne šťavnaté, aby jeho plnka nerozmočila lístkové cesto.

Back To Top