Kinder Pingui rez! Odkedy sme vyskúšali celá rodina chce len toto a v obchode si ho už nekupujeme

Favorit našej rodiny, stačí raz ochutnať a určite si ho obľúbiš aj ty! Oplatí sa vyskúšať!

PRÍSADY:

Cesto:

  • 6 žĺtkov
  • 6 pl cukru
  • 4 pl kakaa
  • 6 pl hladkej múky
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 1 čl škorice
  • 6 pl vody
  • 4 pl oleja
  • 2 pl peny z bielkov
  • 6 bielkov na penu

Krém:

  • 500 ml smotany
  • vanilka
  • 250 g mascarpone

Poleva:

  • 70g masla
  • 1 pl oleja
  • 15 dkg čokolády na varenie

Príprava:

Žĺtky vymiešame s cukrom a pridáme kakao, múku, prášok do pečiva, škoricu, vodu, olej a dve lyžice tuhej peny z bielkov.

Najprv to dôkladne premiešame a potom opatrne primiešame aj zvyšnú penu z bielkov.

Opatrne zmiešame a upečieme v predhriatej rúre na 180°C 15-20 minút.

Smotanu vyšľaháme s vanilkou len do polovice a pridáme po kúsku mascarpone. Na tenkú vrstvu čokolády zohrejeme 70 dkg masla a 1 pl oleja, potom pridáme 15 dkg čokolády a vymiešame na hladkú hmotu.

Cesto rozrežeme na dva pláty, na spodnú časť natrieme polovicu krému a polejeme polovicou čokolády, necháme stuhnúť ( v mrazničke to pôjde rýchlejšie). Na stuhnutú vrstvu natrieme druhú polovicu krému a zakryjeme druhým plátom. Na vrch rozotrieme zvyšnú čokoládu a môžeme posypať kokosom.

Na druhý deň sa budú krájať ľahšie!

FOTKY

Back To Top