Favorit našej rodiny, stačí raz ochutnať a určite si ho obľúbiš aj ty! Oplatí sa vyskúšať!
PRÍSADY:
Cesto:
- 6 žĺtkov
- 6 pl cukru
- 4 pl kakaa
- 6 pl hladkej múky
- 1 bal. prášku do pečiva
- 1 čl škorice
- 6 pl vody
- 4 pl oleja
- 2 pl peny z bielkov
- 6 bielkov na penu
Krém:
- 500 ml smotany
- vanilka
- 250 g mascarpone
Poleva:
- 70g masla
- 1 pl oleja
- 15 dkg čokolády na varenie
Príprava:
Žĺtky vymiešame s cukrom a pridáme kakao, múku, prášok do pečiva, škoricu, vodu, olej a dve lyžice tuhej peny z bielkov.
Najprv to dôkladne premiešame a potom opatrne primiešame aj zvyšnú penu z bielkov.
Opatrne zmiešame a upečieme v predhriatej rúre na 180°C 15-20 minút.
Smotanu vyšľaháme s vanilkou len do polovice a pridáme po kúsku mascarpone. Na tenkú vrstvu čokolády zohrejeme 70 dkg masla a 1 pl oleja, potom pridáme 15 dkg čokolády a vymiešame na hladkú hmotu.
Cesto rozrežeme na dva pláty, na spodnú časť natrieme polovicu krému a polejeme polovicou čokolády, necháme stuhnúť ( v mrazničke to pôjde rýchlejšie). Na stuhnutú vrstvu natrieme druhú polovicu krému a zakryjeme druhým plátom. Na vrch rozotrieme zvyšnú čokoládu a môžeme posypať kokosom.
Na druhý deň sa budú krájať ľahšie!
FOTKY