Ide o veľmi jednoduchý, ale zároveň chutný dezert, najmä ak zvolíte správny výber ovocia na plnku a ozdobenie.
Ingrediencie
- 200 ml mlieka
- 300 g múky
- 100 g oleja
- 3 pl kakaa
- 1,5 čl sódy a prášku do pečiva
- 180 g cukru
- 3 vajcia
- Vanilkový cukor – podľa chuti
Krém
- 400 ml plnotučnej smotany
- Polovica plechovky kondenzovaného mlieka
Postup
Začnite so šľahaním vajec, do ktorých postupne pridávajte cukor a šľahajte, kým nezískate hustú zmes.
Preosiatu múku si zmiešajte so všetkými suchými ingredienciami.
Po častiach pridávajte túto suchú zmes do vaječnej hmoty a premiešajte.
Plech si vysteľte papierom na pečenie a vylejte naň cesto.
Predhrejte si rúru na 180 stupňov, vložte do nech plech a pečte, kým nebude hotové.
Z upečeného a vychladeného cesta si vytvorte stredne veľké odrobinky.
Vyberte si smotanu z chladničky a vyšľahajte z nej tuhú zmes. Po častiach k nej pridávajte kondenzované mlieko a vyšľahajte to dohladka.
Pripravte si misky a následne ich naplňte pripravenými odrobinkami. Môžete ich poliať napríklad čokoládou roztopenou v mlieku.
Pridajte vrstvu vyšľahanej smotany a na vrch poukladajte kúsky vášho obľúbeného ovocia.
Rozpustite si akúkoľvek čokoládu a polejte ňou hotový dezert.
Vložte ho do chladničky na pár hodín a môžete servírovať!