Rýchly čokoládový dezert, ktorý vás zaujme svojou jednoduchosťou

Ide o veľmi jednoduchý, ale zároveň chutný dezert, najmä ak zvolíte správny výber ovocia na plnku a ozdobenie.

Ingrediencie

  • 200 ml mlieka
  • 300 g múky
  • 100 g oleja
  • 3 pl kakaa
  • 1,5 čl sódy a prášku do pečiva
  • 180 g cukru
  • 3 vajcia
  • Vanilkový cukor – podľa chuti

Krém

  • 400 ml plnotučnej smotany
  • Polovica plechovky kondenzovaného mlieka

 

Postup

Začnite so šľahaním vajec, do ktorých postupne pridávajte cukor a šľahajte, kým nezískate hustú zmes.

Preosiatu múku si zmiešajte so všetkými suchými ingredienciami.

Po častiach pridávajte túto suchú zmes do vaječnej hmoty a premiešajte.

Plech si vysteľte papierom na pečenie a vylejte naň cesto.

Predhrejte si rúru na 180 stupňov, vložte do nech plech a pečte, kým nebude hotové.

Z upečeného a vychladeného cesta si vytvorte stredne veľké odrobinky.

Vyberte si smotanu z chladničky a vyšľahajte z nej tuhú zmes. Po častiach k nej pridávajte kondenzované mlieko a vyšľahajte to dohladka.

Pripravte si misky a následne ich naplňte pripravenými odrobinkami. Môžete ich poliať napríklad čokoládou roztopenou v mlieku.

Pridajte vrstvu vyšľahanej smotany  a na vrch poukladajte kúsky vášho obľúbeného ovocia.

Rozpustite si akúkoľvek čokoládu a polejte ňou hotový dezert.

Vložte ho do chladničky na pár hodín a môžete servírovať!

 

Zdroj: https://fithackersha.ru/

Back To Top