Pečené papriky rúry sú ľahké, rýchle a chutné. Pridajte k nim trochu zeleniny a cesnaku a získajte lahodný pokrm!
Na prípravu potrebujete:
- 750 g paradajok
- 3 cibule
- 10 ks sladkej papriky
- 3-5 strúčikov cesnaku
- Soľ, cukor, korenie, bylinky
- Rastlinný olej
Postup
Cibuľu nakrájajte na polovičné krúžky a osmažte ju na rastlinnom oleji, kým nezískate zlatohnedú farbu.
Paradajky nastrúhajte tak, aby vám šupka zostala v rukách.
Paradajkovú šťavu k cibuli spolu s obľúbeným korením, soľou a cukrom. Premiešajte a nechajte dusiť na miernom ohni po dobu 5 minút.
Vezmite si akékoľvek bylinky, nasekajte ich najemno a vložte ich do panvice k paprikám. Premiešajte, povarte ešte pol minúty a odstráňte z plameňa.
Papriky poukladajte na mriežku, so stopkami.
Predhrejte si rúru na 200 stupňov a pečte ich približne 25 minút.
Po upečení ich vložte do vrecúšok, zaviažte ich a nechajte odstáť 20 minút.
Papriky následne vyberte a olúpte.
Do zmesi cibule a paradajok pridajte prelisovaný cesnak a premiešajte.
Vezmite si nádoby napríklad na zaváranie a postupujte nasledovne: na dno skla vložte vrstvu omáčky, na ňu vrstvu paprík, opäť vrstvu omáčky a vrstvu paprík. Striedajte, až kým nenaplníte celú nádobu. Zatvorte ju vekom a vložte do chladničky na 6 hodín.
Skvelá voľba na piknik alebo grilovanie!
Zdroj: sovkusom.ru