Tradičné nedeľné jedlo!
Prísady:
- 4 dkg droždia
- 1 pl cukru
- 1 čl soli
- 0,6 dl mlieka
- 3,2 dl vlažnej vody
- 2 pl oleja (+ na vymastenie plechu)
- 50 dkg múky na pizzu
- paradajkový pretlak + pizza korenie
- prosciutto (šunka) kukurica, ananás, mozzarella, eidam
Príprava:
Mlieko, soľ, cukor a droždie zmiešame s teplou vodou a necháme stáť asi dve minúty.
Pridáme olej a múku a na pomúčenej doske miesime aspoň 10 minút. Zakryjeme a necháme hodinu kysnúť. Rúru zapneme na 220°C.
Nakysnuté cesto rozdelíme na tri časti a vtlačíme na spodok vymasteného plechu. Potrieme pretlakom a poukladáme naň syry, šunku a iné dobroty. Vložíme do rúry a za 10-15 minút upečieme.
V pôvodnom recepte bola klasická hladká múka ale počas nákupovania som natrafila na túto múku na pizzu a osvedčila sa. Tento recept som vyskúšala prvý krát, piekla som doteraz podľa iného receptu ale tento je oveľa lepší.