Prečo by som si Pizzu objednávala, keď si ju viem upiecť? Aj donáškové služby sa týmto receptom inšpirujú

Tradičné nedeľné jedlo!

Prísady:

  • 4 dkg droždia
  • 1 pl cukru
  • 1 čl soli
  • 0,6 dl mlieka
  • 3,2 dl vlažnej vody
  • 2 pl oleja (+ na vymastenie plechu)
  • 50 dkg múky na pizzu
  • paradajkový pretlak + pizza korenie
  • prosciutto (šunka) kukurica, ananás, mozzarella, eidam

Príprava:

Mlieko, soľ, cukor a droždie zmiešame s teplou vodou a necháme stáť asi dve minúty.

Pridáme olej a múku a na pomúčenej doske miesime aspoň 10 minút. Zakryjeme a necháme hodinu kysnúť. Rúru zapneme na 220°C.

Nakysnuté cesto rozdelíme na tri časti a vtlačíme na spodok vymasteného plechu. Potrieme pretlakom a poukladáme naň syry, šunku a iné dobroty. Vložíme do rúry a za 10-15 minút upečieme.

V pôvodnom recepte bola klasická hladká múka ale počas nákupovania som natrafila na túto múku na pizzu a osvedčila sa. Tento recept som vyskúšala prvý krát, piekla som doteraz podľa iného receptu ale tento je oveľa lepší.